Alkeiskurssit

Kesän kurssit

Järjestämme alkeiskursseja kesäkuusta elokuuhun aikaisempien kausien tapaan. Edistyneempienkin opetusta suunnitellaan, jos kiinnostusta riittää. Kurssien tarkat aikataulut ilmoitetaan facebook sivullamme. Facebookissa on myös ohjeet kurssille ilmottautumiseen yhteystietoineen.

Yksi opetuskerta kestää noin kaksi tuntia. Oppimiselle on olennaista että sää on sopiva. Tuulta pitää olla riittävästi muttei liikaa, joten toisinaan joudumme siirtämään sovitun kurssipäivän myöhemmäksi. Oma märkäpuku kannattaa ottaa mukaan jos sellaisen omistaa.

Kannattaa tutustua alla oleviin videoihin ennen kurssia!

Perustekniikka

Alkeiskurssilla opetellaan mm. seuraavat perustekniikat:

  1. Liikkeellelähtö (linkki englanninkieliseen tekniikkavideoon)
  2. Ohjaus
  3. Vastakäännös

Opetusvideo 10 min

Harjoituksia edistyneemmille

Purjelautailun kuten muidenkin taitolajien oppiminen perustuu perustekniikoiden toistamiseen . Allaolevat harjoitteet ja kaikenlainen "purjeen pyörittely" kevyellä tuulella parantaa laudan ja rikin hallintaa. Esimerkit on valittu Tricktionary -kirjasta, joka kattaa freestyle temput aloittelijoista ammattilaisten hyppyihin asti. Voit tehdä 3-5 toiston sarjoja, keskity joka suoritukseen, ja mieti sarjojen välillä mikä meni hyvin ja mitä voisi parantaa. Ajamalla suoraan ja kovaa oppii ajamaan suoraan ja kovaa. Taitojen parantamiseen tarvitaan paljon ja sopivan haastavia toistoja. Pienen purjeen ja ison laudan kanssa pyörittely on hauskaa ja hyödyllistä ajanvietettä myös kevyen tuulen päivinä!

Linkkejä

Suomen purjelautaliiton turvallisuusohje. Learn to windsurf sivuston opetuslinkit ja turvallisuus sivut ovat hyvää luettavaa niin aloittelijoille kuin pidemmälle ehtineille surffaajille.
Comments