Historia

Surfing Ry on eräs maamme vanhimmista purjelautailuseuroista. Surfing Ry:hän perustettiin jo 24. marraskuuta 1978 Espoossa silloisen SVUL (Suomen Valtakunnan Urheiluliitto) jäsenjärjestöksi.

Tänäpäivänä SVUL:ia ei enää ole olemassa, mutta Surfing Ry jatkaa toimintaansa aktiivisena purjelautailuseurana. Alkuperäisistä Surfingin perustajistakaan ei enää kukaan aktiivisesti taida surffata, mutta ilahduttavasti seura on pystynyt vuosien saatossa uudistumaan ja saamaan uusia innokkaita lajin harrastajia vanhojen väsähdettyä.

Takavuosina Surfing tunnettiin tehokkaana kisaorganisaationa, jonka toimintaan kuului vuosittaisen Lauttasaaren ympäripurjehduksen järjestäminen. Kisojen suosio kuitenkin romahti surffauksen aallonpohjan myötä 1990 -luvun taitteeen jälkeen. Lauttasaaren ympäripurjehduksen taloudellinen tuotto aikoinaan on kuitenkin pitänyt seuran vakavaraisena myös "lamavuodet" ja taannut viimeisen kymmenen vuoden aikana muihin Helsinginseudun seuroihin verrattuna huomattavan alhaiset jäsenmaksut.

Surfing Ry on lähtenyt 2000-luvulle uusiutuneena, josta osoituksena on nämä sivut ja jäsenmäärän hallittu kasvu. Surfauksen suosion ja välineiden säilytystilan puutteen vuoksi olemme joutuneet rajoittamaan jäsenmäärää.

Comments